11 oktober, 2005

Long time, no see

I sang nio, upp vid atta; visst var jag riktigt laddad for lordagens turistande.

Efter en tids sokande sa hittade jag till slut ett turistkontor for utlanningar pa den mest sjalvklara platsen. Undangomd i vad som sag ut att vara en personalkorridor pa nionde vaningen i ett varuhus. Sjalvklart. Faktiskt sa illa att jag hann kopa ett par skor i namnda kopcentrum innan. Ett par vita converse for en tvahundring. Taget.

Malet med resan var International community house. Vagen dit var under ett par slappa kakar som med jamna mellanrum slappte ut en harlig odor fran nagot som kan misstankas ha varit morgonsupen. Jag tror dessutom att han dreglade pa mig.

Val av bussen mottes jag av natur, frisk luft och lite kulturella byggnader. Var in en svang och kollade pa en helig plats innan jag fick ett gratisparapy pa ett zoo och slutligen nadde fram. International house var forst en besvikelse, men det var forst det. Jag blev bokstavligen indragen i ett litet klassrum med lika delar medelalders tanter och deras dottrar. Jag skulle lara mig att jobba med ink. Alltsa typ gora eget black och sen fora over det pa en duk med en viss konstnarlig briljans. De angrade nog snabbt att de tagit in mig. Ni som sett mig forsoka producera briljans med handerna vet varfor.

Jimmy blev Jimii och darmed; Deep affection for mind, eller; mind has deep affection. Kanske aven; don't mind the affection for deepths.

Om jag fatt valja hade jag hellre varit battre med penseln men nu artade det sig sa att jag skulle prova pa blomsterarrangemang ocksa. Att jag far komma gratis pa den lektionen sa lange jag vill sager val det mesta om min prestation?. Jag ar alltsa pa vippen till att bli en fullfjadrad florist.

Ni kanske sag Kroatien-Sverige, jag daremot sag bollspelare fran en helt annan planet; Japan-Litauen 2-2.

Den brittiska puben var forst full av japaner men efter matchen ersattes de av vasterlanningar och jag fick prata engelska igen. En amerikansk fordforsaljare i trettioarsaldern var forvanad over att sa manga pratade med honom och jag fick fint forklara att vi "utlanningar" har en forkarlek for andra "utlanningar" och det ar darfor inte sa svart att hitta nagon att konversera.

Vad ar vitsen med att ha tva kvadratmeters rokfri yta? Jag sa till flickorna att de kunde stalla vaskan pa market och sen hamta en askkopp och borja blossa. Det var fredagens goda garning.

Den brittiska puben utlovade Storbrittaniens storhet pa storskarmen, vi fick halva Skottland-Vitryssland. Blev pubbyte till Bar Africa istallet. Beckham blev utvisad. Sjalvklart fick jag skit for det. Tydligen ar likheten som storst ogonen och upp. Jag som alltid varit lite missnojd med ogonen.

Insag nyligen att jag inte ens kramat nagon sen jag kramade mamma pa Arlanda, borjar bli lite val torrtpa kanslofronten har.

Vet att det blir lite for mycket om ett utseende som knappt ar gangbart i Sverige men har ger det verkligen uppmarksamhet nastan overallt. Och jamforelserna med Beckham har jag lyckats trottna pa.

Det galler om man raknar bort den halvdanna karleksbekraftelsen jag fick av min larare i Buddhism for tva veckor sedan.

Vad hade ni gjort under tre timmars vantan pa att taget skulle ga hem?; jag at. De ftva forsta stallena lat jag valja mat at mig, de valde bade ris med lite flask till. Nar jag val kom fram till wendys, mitt mal, var jag sa matt att jag nojde mig med en glass.

Visste ni att man kan valja sprak med hjalp av fjarrkontrollen pa de vasterlandska filmerna har. Jag blev inte lite forvanad nar Keanu Reeves snackade fran Keanu Reeves mun i ett rum men i nasta sa hade rosten bytts mot en sakerligen flintskallig medelalders japan med stora ambitioner och liten talang.

Mandag - Holiday. Stort akvarium med massa fiskar. Nackdelar; dyrt att aka kommunalt sa langt och att mina nya skor visade sig vara alldeles for tranga, gar alltsa inte som klipp langre. Stort plus dock for pingvinerna som gav mycket noje. 

Inte helt saker pa att japanerna alltid vet vad det star pa deras trojor, igar sag vi en sjuaring med det inte helt forsvarbara trycket "I'd rather be a famous porn star"

Kyoto ar en ganska stor stad 1.5 miljoner invanare. Fyrtio minuters tunnelbana bort ligger Osaka med 8.5 miljoner. Kolla garna i en kartbok pa hur tatbefolkat Japan ar, jamfor sedan med USA.

Det forefoll ganska markligt att en av mina japanska manliga klasskamrater blev utskrattad nar han berattade att ett av hans intressen var att laga mat. Nu har jag forstatt att inga japanska man lagar mat, nagonsin. Om inte frugan gor det sa ar det bara glida ner till en dygnetruntoppen combini och kopa nagot for en billig penning. Gott ar det oftast ocksa. Sen sa finns det ju sjalvklart minst sju restauranger av blandad klass pa varje gata, atta om man raknar med dem i hornan.

Dagens ord; Watashi no kasa masureta- Jag glomde mitt paraply. Exempelvis nar man varit pa en brittisk pub och dagen efter ska ga och handla mat i regnet.

Efter texten;

#Det ar en forbannelse att man maste valja om man vill aka hem 0130 eller 0530.

#Varfor serverar man varmt te klockan tre pa natten?

#Hausse i Japan- En kille pa puben var seriost intreeserad av att kopa min kavaj men han blev onykter.

#Homo i Japan- En kille pa puben gav mig en god drink, sen blev han for berusad och somnade pa soffan.

#Hetero i Japan- En tjej pa puben vagrade ga nar hennes vanner skulle lamna puben - ville hellre hora mina utlaggningar om Hemingway. Da ar man allt bra desperat.

#Borta i Japan- Jag kan nastan sla vad om att de inte har sondagar i slutet av veckan har.

#Efter att Wayne berattat vad som kravs for att smalta in sa tittade bade jag och Hjulio pa lite bling-bling for att bli mer "funky"