27 juli, 2006

Svårt att komma ifrån

Det var lite krångligt att avsluta saker här i Japan, inte riktigt bara säga att man vill avsluta och betala sista räkningen. Värst var det med Internet där min tutor höll på att bryta ihop, svettade ner hela sin telefon i samtal med leverantören och bad om ursäkt för att han som tutor inte riktigt förstod hur han skulle lösa mitt problem. Hursom så slutade det med att jag fick betala en massa pengar och nu hoppas jag på att jag gjort rätt för mig.

Jag funderade ett tag, när det var som krångligast, på att bara strunta i allt och se vad som händer...men det hade nog inte varit så smart. Utlämning till japanskt fängelse hade varit sådär kul.

Det vi lärt oss av alla internetproblem, tre månader att få det, ingen service på engelska, fel saker levererade och så nu alla avgifter för att avsluta, är att man nog inte ska skaffa internet i Japan, måste man så se till att skriva någon annans namn.

Telefonen blev också rätt dyr, men det var mestadels pga att jag inte betalat de två senaste månadernas räkningar.

...och snart är det check-out. Fast först ska det städas, och rätt datum ska prickas in för att få ställa ut soporna och jag ska klara av någon form av besiktning. Med en saknad stol, ett dolt hål bakom tapeterna, blåbärssylt på heltäckningsmattan och massa hål efter häftstift. Men troligtvis gör de ett "exception" för mig och betalar ut min deposit i förväg...och då kan de gott ha sina blåbärsfläckar.

...vad händer egentligen om man lämnar ett land utan att betala räkningar?

2 Comments:

Blogger Lisa said...

det beror på var du åker... :)

21:06  
Blogger Scenskräck by Jim said...

Ok, jag ska åka till Zimbabwe, kommer japanerna hitta mig där?

...rent hypotetiskt kan vi även anta att jag ska till Sverige, vad hade hänt då?

20:43  

Skicka en kommentar

<< Home