02 augusti, 2006

juuhachikippu

Jag har ingen aning om varför den heter 18biljett men det är allt lite märkligt. Den fungerar som så att man betalar cirkus 750riksdaler för den, får fem platser där man kan sätta stämplar och sen kör man stenhårt. Typ.

Varje stämpel räcker en kalenderdag på JRs lokaltåg, med vilka det tar ungefär 7-8 timmar mellan Kyoto och Tokyo, vilket var precis vad vi gjorde. Den här biljetten finns inte alltid att köpa utan bara under lovperioderna när alla kidsen drar ut och reser. Vi har hitintills haft stor nytta av den förutom dagen efter vi hade kommit till Maibara (en timmes tåg från Seta där jag bor) en kvart efter att det sista tåget gått.

Vi fick sålunda sova på trappan utanför stationen och vänta på första morgontåget istället. Fast det var efter att vi försökt gå till Hikone men stoppats av alltför stora spindlar med alltför tjocka nät, och sen kort efter det, när det började regna och jag hade skoskav, som vi tittade på varandra och skrattade sådär ljuvligt som man gör ibland när man vet att absolut ingenting kan bli värre just där och då.

Sen utnyttjade vi biljetten lite till under kvällen när vi åkte till PL hanabi strax utanför Osaka som sägs vara världens största fyrverkerishov. och sanna mina ord, den var imponerande med guldregn och allt.